Pomorska enciklopedija II. izdanje

Pomorska enciklopedija nastoji obuhvatiti sveukupno znanje o fenomenu koji presudno određuje hrvatski identitet.
Klasična enciklopedija Leksikografskoga zavoda, u svojemu drugom izdanju pruža uvid u povijest i razvoj plovila, opisuje mnogobrojne prirodne i društvene pojave povezane s morem te uključuje raznovrsne struke i područja. Obrađuje temeljne pojmove oceanografije, brodogradnje, brodskog strojarstva, elektrotehnike i elektronike, pomorskoga prava, trgovačke i ratne mornarice, ribarstva, nautike, navigacije, transporta, opće povijesti, povijesti pomorskih ratova i geografskih otkrića, geografije, kartografije, astronomije, meteorologije, biologije mora, pomorske medicine, sportova na vodi i rekreacije.

Muzička enciklopedija II. izdanje

Trosveščana Muzička enciklopedija drugo je dopunjeno i prošireno izdanje. To je stručni enciklopedijski priručnik namijenjen podjednako glazbenicima i širem krugu ljubitelja glazbe.

Poljoprivredna enciklopedija

Poljoprivredna enciklopedija prvenstveno je namijenjena poljoprivrednim stručnjacima kao podsjetnik u svakodnevnom radu, no korisna je i individualnim poljoprivrednicima i zaljubljenicima u uzgoj vinove loze, voća, povrća i dr.

Medicinska enciklopedija II. izdanje

Medicinska enciklopedija, u 8 svezaka i 2 dopunska, sustavno prikazuje temeljne medicinske znanosti i medicinsku praksu. Opisuje građu ljudskoga tijela, rad organa, govori o potrebama našega organizma i opasnostima kojima je izložen, bolesnim stanjima, načinima liječenja i zaštiti zdravlja. Briga o očuvanju fizičkoga i psihičkoga zdravlja u uvjetima ubrzanoga života jedno je od presudnih pitanja suvremene civilizacije. Zato ne samo zdravstveni djelatnici nego i najšira javnost pokazuju sve veće zanimanje za medicinsku problematiku.

Enciklopedija Leksikografskog zavoda II. izdanje

Godina izdanja:
1966—69.

Urednici / Glavna redakcija:
Nada Bogdanov, Danko Grlić, Mladen Iveković, Kruno Krstić, Rikard Podhorsky, Borko Vranjican

Broj svezaka: 6


Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više