Osmišljen kao putokaz, uvod i okvir korisnicima digitalnih enciklopedija i leksikona, e-Leks redovito se osvježava novim sadržajima i člancima. Uza zanimljive tekstove o pojavama i događajima koji su obilježili posljednje tjedne i dane – COVID-19, Potresi i seizmologija, Cjepiva i serumi te Epidemije – ovaj tjedan možete pročitati i članke o PunkuEseju i muzeju Metropolitan Museum of Art.

Predstavljamo rubrike Geografija, Jezik i književnost, Povijest i društvo, Priroda i tehnika, Umjetnost i Ostalo. Svaka od njih krije zanimljive tekstove o osobama, događajima i pojavama, pojmovima i učenjima, prostorima i krajevima. Tako primjerice u rubrici Umjetnost možete pročitati članke o nedavno preminulom hrvatskom redatelju Vatroslavu Mimici i dvojici junaka komičnoga stripa Tintinu i Spirouu, u rubrici Ostalo tekst o fenomenu lažnih vijesti, a unutar rubrike Geografija članke o kineskome gradu Wuhanu i Sredozemnome moru. U rubrici Priroda i tehnika možete pročitati članke o Mohorovičićevu diskontinuitetu, kvascu i svemirskim letjelicama.

Svaka tema aktivno pridonosi širenju znanja o kontekstu aktualnih zbivanja i promjena s kojima se suočavamo iz dana u dan. Znanje nikad nije bilo dragocjenije. Činjenica nikad nije bila korisnija. Enciklopedija nikad nije bila potrebnija.