Osmišljen kao putokaz, uvod i okvir korisnicima digitalnih enciklopedija i leksikona, e-Leks redovito se osvježava novim sadržajima i člancima. Uza zanimljive tekstove o pojavama i događajima koji su obilježili posljednje tjedne i dane – COVID-19, Potresi i seizmologija, Cjepiva i serumi te Epidemije – ovaj tjedan možete pročitati i članke o izborima, piscu i matematičaru Lewisu Carrollu i izumitelju Nikoli Tesli.

Predstavljamo rubrike Geografija, Jezik i književnost, Povijest i društvo, Priroda i tehnika, Umjetnost i Ostalo. Svaka od njih krije zanimljive tekstove o osobama, događajima i pojavama, pojmovima i učenjima, prostorima i krajevima. Tako primjerice u rubrici Umjetnost možete pročitati članke o hrvatskom rock-sastavu Time, dvojici junaka komičnoga stripa Tintinu i Spirouu te fotografkinji Cindy Sherman, u rubrici Povijest i društvo članke o punku i američkoj aktivistkinji za građanska prava Rosi Parks, u rubrici Ostalo tekst o medicinskom tekstilu i fenomenu lažnih vijesti, a unutar rubrike Geografija članke o kineskome gradu Wuhanu i Kurilima. U rubrici Priroda i tehnika možete pročitati članke o Mohorovičićevu diskontinuitetu, kvascu i svemirskim letjelicama.

Svaka tema aktivno pridonosi širenju znanja o kontekstu aktualnih zbivanja i promjena s kojima se suočavamo iz dana u dan. Znanje nikad nije bilo dragocjenije. Činjenica nikad nije bila korisnija. Enciklopedija nikad nije bila potrebnija.