Leksikografski zavod i ove godine sudjeluje na Noći knjige, koja se održava 22. travnja, dan uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige. Noć knjige jedinstvena je manifestacija u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

U povodu Noći knjige knjižare i knjižnice, škole, javni prostori i ustanove u Hrvatskoj organiziraju raznovrsne i zanimljive programe koji traju od 18 sati do 1 sat iza ponoći.
Leksikografski zavod za Noć knjige organizira program Uđite u enciklopediju, druženje sa leksikografima i prezentaciju zavodskih izdanja. Program će se održati u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, Frankopanska 26, u petak 22. travnja od 11 do 14 sati.
Knjižara Leksikografskoga zavoda bit će otvorena do 18 h, a posjetitelji će moći kupiti leksikografska izdanja po povoljnijim cijenama.
Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici od prvoga objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić.