Leksikografski zavod danas će se oprostiti od Darka Stuparića, istaknutog novinara i publicista te dragog kolege leksikografa. Nakon bogate novinarske karijere Darko je od 1997. do 2007. radio u Zavodu kao glavni tajnik i urednik za novinarstvo u Hrvatskoj enciklopediji. Darkova dobrodušnost i druželjubivost ostat će nam svima u trajnome sjećanju.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža i ove je godine svojim vjernim čitateljima i svim zaljubljenicima u pisanu riječ omogućio kupnju tiskanih izdanja po povoljnijim cijenama. Enciklopedije, atlasi, rječnici, leksikoni i bibliografije Leksikografskoga zavoda tradicionalno su pouzdani i na prepoznatljiv način tumače činjenice iz hrvatskoga naslijeđa i društvene zbilje.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža na ovogodišnjem će 42. međunarodnome sajmu knjiga Interliberu svoja izdanja predstaviti u 5. paviljonu Zagrebačkoga velesajma, na štandu 2a.

Uz novo izdanje koje će prvi put biti izloženo na Sajmu – prvi svezak Hrvatske tehničke enciklopedije – Leksikografski zavod izlaže i ostala tiskana izdanja, od kojih kao novija vrijedi istaknuti Hrvatski povijesni atlas, Hrvatske egzonime I i Hrvatske egzonime II.