Nakon gušenja Hrvatskoga proljeća, kojem je bio istaknutim sudionikom, kao jedan od onih hrvatskih intelektualaca koji su našli zaklon pod "Krležinim kišobranom", Josip Šentija gotovo je dvadeset godina, od 1972. do početka 1990-ih dao znatan i značajan prinos daljnjem razvoju hrvatske enciklopedistike. Pokazao je Šentija široku kulturu te suverenu uredničku ruku već u svojem prvom angažmanu, kao član uredništva, a de facto i kućni recenzent prvoga izdanja zavodskoga općega leksikona.

U skladu s preporukama Nacionalnoga stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, zbog epidemioloških okolnosti odgađa se ovogodišnji Interliber, 43. međunarodni sajam knjiga koji se trebao održati od 10. do 15. studenoga.

Stoga se i Leksikografski zavod priključuje projektu Zajednice nakladnika i knjižara »Knjiga svima i svuda« te u svojoj knjižari u Frankopanskoj 24 organizira prigodnu prodaju enciklopedija, leksikona, atlasa i ostalih izdanja po sniženim cijenama i uz posebne sajamske pogodnosti.

Posjetite nas u Leksikografskoj knjižari od utorka 10. studenoga do petka 13. studenoga, od 9 do 21 sat te u subotu 14. studenoga od 9 do 19 sati i u nedjelju 15. studenoga od 9 do 13 sati.

Međunarodni znanstveni skup Enciklopedika 2020 – dosezi i izazovi, organiziran u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnutka Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, održan je 15. i 16. listopada u velikoj zavodskoj dvorani i paralelno online. Na skupu su znanstvenici i stručnjaci iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Španjolske i Hrvatske razmijenili iskustva i rezultate svojih istraživanja. Skup je otvorio i prigodnim riječima okupljene pozdravio glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda dr. sc. Bruno Kragić, a uvodno izlaganje održao je dr. sc. Filip Hameršak, član Ravnateljstva Zavoda i pomoćnik glavnoga urednika Hrvatskoga biografskog leksikona.