Hrvatska: županije, gradovi, općine

U pripremi je projekt Hrvatska: županije, gradovi, općine.

 

Naziv projekta: Hrvatska: županije, gradovi, općine

Voditelji projekta: Tomislav Kaniški, dr. sc. Ivana Crljenko

Osoba za kontakt: Vesnica Jambrović, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kratki opis projekta: Svrha je projekta na jednome mjestu sažeto i jednoobrazno obraditi najvažnije podatke o jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj te ih predstaviti na javno dostupnim mrežnim stranicama Zavoda. U tekstualnome dijelu donijet će se podatci o smještaju, prirodnim obilježjima, stanovništvu, naseljenosti, gospodarstvu, istaknutim prirodnim i kulturnim objektima u upravnoj jedinici te o razvoju njezina upravno-teritorijalnoga ustroja. Obradba svake upravne jedinice podrazumijeva i pripadne kartografske i statistički utemeljene grafičke priloge te grbove i zastave općina, gradova i županija. Gradovi i općine će se kartografski prikazati u mjerilu 1 : 100 000, županije u mjerilima 1 : 300 000 ili 1 : 500 000, a sjedišta gradova imat će svoje planove.

 

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više