Katalog retrospektivne bibliografije članaka

Katalog retrospektivne bibliografije članaka sadrži oko 10 000 000 kataloških listića na kojima su popisani članci iz periodičkih publikacija (novine, časopisi, zbornici) objavljenih na području Jugoslavije u razdoblju od kraja XVIII. stoljeća do 1945. godine.

Knjižnica i dokumentacija

Knjižnica Leksikografskoga zavoda sastoji se od Zbirke knjiga s približno 50 000 knjiga i Zbirke periodike s više od 1300 različitih naslova (časopisa i novina), struktura kojih je prilagođena potrebama različitih područja znanosti. Najzastupljenija su područja književnosti, povijesti i umjetnosti.

Radovi Leksikografskoga zavoda

Radovi Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža publikacija je tematski i sadržajno široka znanstvenoga i stručnoga raspona, namijenjena znanstvenoj i kulturnoj zajednici.

Biobibliographica

Biobibliographica je Zbornik znanstvenoga projekta Hrvatska biobibliografska baština (voditelj T. Macan) koji sustavno i multidisciplinarno istražuje nacionalni biografski i bibliografski korpus. Dosad su objavljena četiri sveska (27 dvostruko recenziranih radova i dva nekategorizirana rada). 


Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više