Wuhan

U posljednjih nekoliko mjeseci mnoge su dosad nepoznate činjenice postale općepoznate. Danas je većini ljudi u Hrvatskoj i svijetu Wuhan poznat, iako donedavno vjerojatno nisu čuli za taj grad na istoku Kine. U mrežnom izdanju Hrvatske enciklopedije možete pročitati da je Wuhan – sedmi kineski grad po broju stanovnika – glavni grad pokrajine Hubei i važno kulturno, znanstveno i prometno središte.

Smjestio se na obali rijeke Yangtze, a luka na toj rijeci najveća je unutarnja kineska luka i pristupačna je za oceanske brodove. Wuhan je snažno industrijsko središte s razvijenom metalurškom, kemijskom, prehrambenom, automobilskom, elektroničkom i naftnom industrijom. Most na rijeci Yangtze omogućio je povezivanje željezničkih pruga između Pekinga i Guangdonga. Od kulturnih znamenitosti ističe se budistički hram Guiyuan.

 

 

U Hrvatskoj enciklopediji – općoj enciklopediji Leksikografskoga zavoda – potražite još zanimljivih činjenica o državama, gradovima, pokrajinama i narodima svijeta.

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više