Bibliografija rasprava i članaka (1-15)

Bibliografija je niz od 15 enciklopedičkih svezaka u kojima je obrađen dio bogatoga bibliografskoga fonda Leksikografskoga zavoda, koji sadrži popis rasprava, članaka i književnih priloga objavljenih u više od 4000 novina, časopisa i drugih periodičnih publikacija od početaka periodike do 1945. godine.

Obuhvaćene su i obrađene 44 struke, povijesne i društvene znanosti, politika, pravo, prosvjeta, filozofija, književnost, likovna umjetnost, arhitektura, glazba, medicina, tehnika i pomorstvo... Iz više od deset milijuna listića priređene su retrospektivne bibliografije, opremljene odgovarajućim kazalima. Građa je podijeljena po strukama: književnost (1-7), povijest, pomoćne povijesne znanosti i arheologija (8-11), likovne umjetnosti (12) i glazba (13-14). 15. svezak donosi bibliografiju djela Miroslava Krleže i kritika o njemu. Premda Leksikografski zavod priprema prijenos cijeloga bibliografskoga kataloga u računalni medij, te nastavlja obradu prikupljenih i prikupljanje novih bibliografskih činjenica, temeljna bibliografska izdanja u klasičnome obliku trajan su i neposredan interes znanstvene i kulturne zajednice.

 

Predgovor tiskanom izdanju

Glavni urednik: Mate Ujević

Godina izdanja: 1956.

 

Sljedeće izdanje

Bibliografija 16, 17 (kazalište 1-2) (2004)

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više