Studia lexicographica

Znanstveni časopis Studia lexicographica, pokrenut 2007., izlazi polugodišnje. Slijedom neovisnih recenzija u njem se objavljuju izvorni znanstveni radovi, pregledni znanstveni radovi, prethodna priopćenja, stručni radovi te prikazi i osvrti.

Teatar u Splitu i Split u teatru: Zbornik radova sa znanstveno-stručnoga skupa o Anatoliju Kudrjavcevu

Anatolij Kudrjavcev, sveučilišni nastavnik, kazališni kritičar, književni i kulturni povjesničar, bio je najtemeljitiji kroničar splitskoga kazališnoga i kulturnoga života. Ostvario je relevantne znanstvene i stručne rezultate na području književne i teatarske kritike, teatrologije i pedagoškoga rada te kao istraživač kulturologije grada Splita, sudjelujući pritom u splitskom javnom i kulturnom životu kao erudit i humanist koji ne odvaja svoj posao i poziv od osobnoga životnoga okružja.

Pozornici ususret: Zbornik radova u čast sedamdesetog rođendana Borisa Senkera

Akademik, profesor, znanstvenik, dramski pisac, kazališni kritičar i leksikograf Boris Senker – slavljenik u čast čijeg smo sedamdesetog rođendana pozvale niz svojih kolega da svojim prilogom uveličaju knjigu pod našim uredništvom – od ostalih se uglednih primatelja takvih rođendanskih pohvalnica ne razlikuje samo svojom nevjerojatnom mladenačkom pojavom, nego i neuobičajenom profesionalnom višeglasnošću...

Dosezi psihoanalize - Književnost, izvedbene umjetnosti, film i kultura: Zbornik radova

Ovdje je riječ o kolekciji ili, bolje rečeno, majstorski uštimanom ansamblu tekstova koji transdisciplinarno propituju mogućnosti psihoanalitičkog čitanja književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, njihova međusobnog komuniciranja i preplitanja.

Povratak Miroslava Krleže: Zbornik radova

Zbornik Povratak Miroslava Krleže okuplja radove temeljene na izlaganjima sudionika znanstvenog simpozija "Krleža danas", koji je održan u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, u Zagrebu 2–3. studenoga 2012. u suorganizaciji s Kulturnim centrom Beograda i Hrvatskim semiotičkim društvom. Skup je želio pokazati, a ovaj ga zbornik u tom smislu slijedi, na koje se načine položaj i značenje Krležina djela mijenjaju u svjetlu modernih teorijskih uvida i pojmova o statusu i prirodi književnoga djela i pisanja.


Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više