Dosezi psihoanalize - Književnost, izvedbene umjetnosti, film i kultura: Zbornik radova

Ovdje je riječ o kolekciji ili, bolje rečeno, majstorski uštimanom ansamblu tekstova koji transdisciplinarno propituju mogućnosti psihoanalitičkog čitanja književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, njihova međusobnog komuniciranja i preplitanja.

Uz bok vedetama psihoanalitičkog, filozofskog i književno-teorijskog mišljenja izrasta jedna nova generacija “glasnika” koja će zasigurno figurirati kao “subjekti za koje se pretpostavlja da znaju“ još dugo vremena. Oni ovdje jasno pokazuju što psihoanaliza može, raskrivaju nam njenu zavodljivost i “tijelom” svojih tekstova ukazuju zašto je njeno očište izvor kreativnosti u vremenu plošnih i mehaničkih metafora. Ovaj iznimno zanimljiv zbornik, za kojim treba posegnuti svaki ozbiljniji kolegij o psihoanalizi i umjetnosti, kao i svatko tko drži do vlastita mišljenja, podsjeća nas koliko je ovo polje znanja naprosto seksi.


dr. sc. Nebojša Blanuša
(iz recenzije)

Godina izdanja: 2015.

Naručite 

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više