Poljoprivredna enciklopedija

Poljoprivredna enciklopedija prvenstveno je namijenjena poljoprivrednim stručnjacima kao podsjetnik u svakodnevnom radu, no korisna je i individualnim poljoprivrednicima i zaljubljenicima u uzgoj vinove loze, voća, povrća i dr.

Enciklopedijski su obrađene sve grane biljne i stočne proizvodnje te ekonomika poljoprivrede. Neke od struka koje Poljoprivredna enciklopedija obrađuje su: opće ratarstvo, specijalno ratarstvo, krmne kulture i travnjaštvo, povrtlarstvo sa cvjećarstvom, voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, genetika, biometrika i oplemenjivanje biljaka, poljoprivredne melioracije, pedologija, mikrobiologija, morkologija, opće stočarstvo, specijalno stočarstvo i dr.

 

Predgovor tiskanom izdanju

Broj svezaka: 3

Glavni urednik: Mladen Josifović

Godina izdanja: 1967—73.

Online izdanje: pe.lzmk.hr

 

Izbor natuknica:

Iz poglavlja Kruška, natuknica Cvetanje i oplođivanje
maslina
podrum za vino

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više