Poljoprivredna enciklopedija prvenstveno je namijenjena poljoprivrednim stručnjacima kao podsjetnik u svakodnevnom radu, no korisna je i individualnim poljoprivrednicima i zaljubljenicima u uzgoj vinove loze, voća, povrća i dr.
Enciklopedijski su obrađene sve grane biljne i stočne proizvodnje te ekonomika poljoprivrede. Neke od struka koje Poljoprivredna enciklopedija obrađuje su: opće ratarstvo, specijalno ratarstvo, krmne kulture i travnjaštvo, povrtlarstvo sa cvjećarstvom, voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, genetika, biometrika i oplemenjivanje biljaka, poljoprivredne melioracije, pedologija, mikrobiologija, morkologija, opće stočarstvo, specijalno stočarstvo i dr.
Broj svezaka: 3
Glavni urednik: Mladen Josifović
Godina izdanja: 1967—73.
Online izdanje: pe.lzmk.hr
Izbor natuknica:
Iz poglavlja Kruška, natuknica Cvetanje i oplođivanje
maslina
podrum za vino