Ekonomski leksikon – CD-ROM

Ekonomski leksikon na CD-ROMu prva je elektronička publikacija referentnoga tipa u Hrvatskoj. Rabljena je multimedijska prezentacija informacija (tekst, crtež i zvuk), a načinom pretraživanja i povezivanja pojmova CD-ROM leksikona u samom je vrhu ovakvih izdanja u svijetu.

Elektroničko izdanje omogućava interesantna povezivanja ljudi, ideja i pojmova, a za sve one koji žele »ići dalje« od temeljne informacije tu je i niz zanimljivih dodatnih mogućnosti; od analize učestalosti pojavljivanja pojedinih pojmova, pa sve do »trasiranja« povijesti nekih ideja putem povezanosti imena autora, pojedinih pravaca ekonomske teorije, naziva škola i sl. Pretraživanje punoga teksta velika je novost u nas, a treba istaknuti da su za tu priliku posebno riješeni problemi promjena riječi (padeži, vremena, rodovi itd.) kako to ne bi omelo cilj - pronalaženje svih traženih pojmova. Izgovor stranih imena pravo je osvježenje u jednoj ovakvoj publikaciji, a mogućnost da glasom izvornoga govornika čujemo izgovor imena i prezimena nekog teoretičara, čije smo ime do sada samo viđali kao tekst, zasigurno će poslužiti i iskusnim ekonomistima.

 

Sunakladnik: Masmedia, Zagreb

Godina izdanja: 1996.

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više