Medicinski leksikon

Medicinski leksikon je leksikon temeljnih medicinskih znanosti. Daje obilje podataka o obliku i građi čovječjeg organizma, radu organa i sustava, činiteljima koji mogu ometati normalan rast, razvoj i funkcije, rezultatima medicinskih istraživanja, o dijagnostičkim metodama te o liječenju mnogih bolesti i bolesnih stanja. Izbor građe vodi od svima razumljivih pojmova kao što su, primjerice, komarci, ljekarna ili spavanje do stručnih, a raspon naziva od latinskih i grčkih, preko ustaljenih tuđica i posuđenica do narodnih.

Temeljni podaci o zdravlju i bolesti nisu ovdje samo zato da zadovolje teorijski interes već i da posluže kao podsjetnik i savjetnik za bolje snalaženje u zaštiti i očuvanju zdravlja, prepoznavanju simptoma te izboru načina liječenja. Zaključni dio donosi pregled pružanja prve pomoći u različitim situacijama, priručni rječnik i atlas. Zbog dostupnosti i jezgrovitosti tumačenja činjenica s područja iznimno važna za svakog čovjeka, Medicinski leksikon nije tek podsjetnik liječnicima, stomatolozima, farmaceutima, studentima i bolesnicima nego i knjiga za svakoga.

 

Predgovor tiskanom izdanju

Glavni urednik: Ivo Padovan

Godina izdanja: 1992.

Online izdanje: medicinski.lzmk.hr

 

Izbor natuknica:

epitelno tkivo (tiskano izdanje) epitelno tkivo (mrežno izdanje)
kineziologija (tiskano izdanje) kineziologija (mrežno izdanje)
stanica (tiskano izdanje) stanica (mrežno izdanje)

 

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više