Nogometni leksikon

Nogometni leksikon priručnik je koji objedinjuje sve aspekte te svjetsku i nacionalnu razinu najpopularnije i najraširenije športske igre.
Obuhvaćena je povijest svjetskog nogometa od početaka u XIX. stoljeću u Engleskoj do početka XXI. stoljeća te pregled razvoja nogometa u Hrvatskoj, samostalno i u okviru jugoslavenskih država i prvenstava.

U Nogometnom leksikonu obrađeni su svi najznačajniji hrvatski i inozemni klubovi, domaći i inozemni igrači, treneri, dužnosnici, suci, liječnici, potom svi nacionalni nogometni savezi, domaći i inozemni gradovi važni u povijesti nogometa, hrvatski podsavezi, stadioni, hrvatski nogometni novinari i tiskovine, opći pojmovi koji zadiru u raznovrsne aspekte nogometne igre (pravila, oprema, taktika, tehnika, organizacije, obrazovne ustanove, medicinska tematika) sve do nogometa kao umjetničkog nadahnuća ili objekta oblikovanja. Zaključni dio Nogometnoga leksikona donosi detaljan pregled rezultata postignutih u najvažnijim reprezentativnim i klupskim natjecanjima.

 

Predgovor tiskanom izdanju

Urednici: Fredi Kramer, Mladen Klemenčić

Godina izdanja: 2004.

Online izdanje: nogomet.lzmk.hr

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više