Kruno Krstić: Studije, rasprave i članci

Ova Krstićeva zbirka tekstova svakako je najpreglednije djelo samih Krstićevih djela, ali i najpotpunije djelo o Krstiću. Uvršteni članci, rasprave i studije obuhvaćaju sva važnija područja u kojima je djelovao kao polihistor, poliglot, kulturni povjesničar, a posebno kao filozof koji se usudio izići iz filozofije per se i krenuti prema predmetnosti filozofije u povijesti, jeziku, životu i društvu.

 

 

 

Životopis Krune Krstića na kraju knjige urednik je Petrač upotpunio pogovorom u kojem je sistematizirao i ocijenio glavne skupine Krstićevih radova, domete njegovih raznovrsnih interesa, kao i njegovih odnosa prema ljudima, njihovu djelovanju i međuodnosima.

Antun Vujić


Krunoslav Krstić bio je izniman intelektualac, u krugu znalaca visoko cijenjen kao vrstan znanstvenik, jedan od najvećih hrvatskih filozofa, psihologa i jezikoslovaca, jedan od najzaslužnijih hrvatskih albanologa. Intelektualac poliglot, koji je govorio engleski, njemački, francuski, ruski, talijanski, španjolski, kao klasični filolog izvrsno je poznavao latinski i grčki, a kao albanolog dao je velik prinos istraživanju povijesti i jezika zadarskih Arbanasa.
Ukupnim svojim djelom i prinosima bitno je pridonio svim područjima kojima se bavio, ostavivši iza sebe niz radova po kojima ostaje trajno i neizbrisivo živ i prisutan u hrvatskoj filozofiji, filologiji i leksikografiji/enciklopedistici.

Božidar Petrač

 

Predgovor tiskanom izdanju

Priredio: Božidar Petrač

Godina izdanja: 2015.


Naručite 

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više