Održana posljednja radionica DARIAH projekta Cooperation Framework of Digital Infrastructure in the Region

U Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2. i 3. srpnja 2018. održana je posljednja, četvrta radionica projekta Cooperation Framework of Digital Infrastructure in the Region – Opportunities and Needs in Case of Material Concerning Famous People in Science and Culture, koji je odobren natječajem Cultural Heritage and Humanities Research, što ga je DARIAH-EU konzorcij raspisao 2017.

Cilj je projekta raspraviti pitanja iz domene korištenja digitalne infrastrukture u kulturnim i znanstvenim zajednicama u regiji (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina), s posebnim naglaskom na razmjenu podataka i autorska prava, te izraditi smjernice za interoperabilnost digitalnih infrastruktura u regiji.

Na četvrtoj su radionici svoja završna izvješća predstavile radne skupine za upute (preporuke), građu, profile i projekte Europske unije. Prikazana je testna verzija portala eminentpeople.eu te je donesen plan daljnje suradnje institucija uključenih u projekt.

Suradnici su u projektu Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Knjižnice grada Zagreba, Državni arhiv u Varaždinu, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Muzej za umjetnost i obrt, Institut za etnologiju u folkloristiku, Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, ICARUS HR i  AhrivPRO d. o. o.

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više