Predstavljena Hrvatska tehnička enciklopedija

Leksikografski zavod Miroslav Krleža u suradnji sa Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti i Akademijom tehničkih znanosti u ponedjeljak 10. prosinca 2018. predstavio je prvi svezak i mrežno izdanje Hrvatske tehničke enciklopedije. Predstavljanje se održalo u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

O Hrvatskoj tehničkoj enciklopediji govorili su dr. sc. Antun Vujić, glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, prof. dr. sc. Vladimir Andročec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, prof. dr. sc. Mislav Grgić, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i dr. sc. Zdenko Jecić, glavni urednik Hrvatske tehničke enciklopedije.

Hrvatska tehnička enciklopedija (HTE) enciklopedički je projekt Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža (LZMK), koji se razvija u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti (HAZU) i Akademijom tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ). Enciklopedija je oblikovana kao usporedno tiskano i mrežno izdanje (tehnika.lzmk.hr), po čemu je prvijenac na ovim prostorima.

LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD Predstavljena Hrvatska tehnička enciklopedija - Nacional.hr

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više