Blagdansko sniženje izdanja Leksikografskoga zavoda

Bor2023Leksikografski zavod pripremio je od 6. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024. prigodno blagdansko sniženje enciklopedija, leksikona, rječnika, vodiča i ostalih izdanja. Prigoda je to da svoju kućnu biblioteku upotpunite vrijednim knjigama i enciklopedijskim kompletima po iznimno povoljnim cijenama.

Znanstveni skup o antici u hrvatskoj kulturi u 18. stoljeću

AntikaLeksikografski zavod Miroslav Krleža jedan je od organizatora interdisciplinarnoga znanstvenog skupa Antika u hrvatskoj kulturi, umjetnosti i književnosti u ‘dugom’ 18. stoljeću koji će se održati u Zagrebu od 30. studenoga do 2. prosinca ove godine. Cilj je skupa prikazati različite aspekte prisutnosti i transformacije antike u hrvatskoj kulturi, umjetnosti i književnosti u tom razdoblju.

Održana uvodna edukacija za suradnike projekta CroFacta

NaslovnaU srijedu 15. studenoga u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža (LZMK) održana je uvodna edukacija za članove projekta CroFacta. Edukaciji naslovljenoj Načela, ciljevi i provedba provjere točnosti informacija nazočili su gotovo svi članovi projekta, uključujući kolege s partnerskih institucija, Hrvatskog instituta za povijest (HIP) i Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata (HMDCDR). Na samom početku polaznike su pozdravili ravnatelji institucija dr. sc. Filip Hameršak, ravnatelj LZMK-a, u ime ravnatelja HIP-a dr. sc. Miroslava Akmadže njegov pomoćnik dr. sc. Gordan Ravančić, dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj HMDCDR-a, te najposlije dr. sc. Bruno Kragić, glavni ravnatelj LZMK-a.

Predsjednik Milanović odlikovao dr. sc. Antuna Vujića

NaslovnaDana 8. studenoga 2023. predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom dr. sc. Antuna Vujića, glavnoga ravnatelja Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža u miru, za izniman doprinos u kulturi te dugogodišnji neumoran rad u području kulture, leksikografije i politike u cijelosti posvećen izgradnji otvorenoga društva. Među uzvanicima svečanosti je pribivao i glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda dr. sc. Bruno Kragić.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža na Interliberu od 7. do 12. studenoga

Interliber 2023Leksikografski zavod Miroslav Krleža na ovogodišnjem će 45. Interliberu svoja izdanja predstaviti u 5. paviljonu Zagrebačkoga velesajma (štand 2a) uz iznimno povoljne cijene, a kupcima naših vrijednih enciklopedijskih izdanja, leksikona i rječnika pripremili smo i ugodna iznenađenja.

Interliber će za posjetitelje biti otvoren 7., 8. i 9. studenoga (utorak, srijeda i četvrtak) od 10 do 20 sati, 10. i 11. studenoga (petak i subota) od 10 do 21 sat i 12. studenoga (nedjelja) od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Leksikografska knjižara u Frankopanskoj 24 neće raditi od 6. do 14. studenoga. Sva izdanja Leksikografskoga zavoda po sajamskim cijenama možete naručiti od 7. do 12. studenoga 2023. u mrežnoj knjižari Leksikografskoga zavoda ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Cjenik izdanja Interliber 2023.

Znanstveni skup o prisutnosti antike u hrvatskoj kulturi 18. st.

AntikaU Zagrebu će se od 30. studenoga do 2. prosinca ove godine održati interdisciplinarni znanstveni skup „Antika u hrvatskoj književnosti, kulturi i umjetnosti u ‘dugom’ 18. stoljeću“, u organizaciji Istraživačke grupe za proučavanje 18. stoljeća u hrvatskim zemljama (IGOS), a jedan od suorganizatora je i Leksikografski zavod Miroslav Krleža. Cilj je skupa prikazati različite aspekte prisutnosti i transformacije antike u hrvatskoj kulturi, umjetnosti i književnosti u „dugom“ 18. stoljeću.


Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više