Sporazum o suradnji s Humboldtovim sveučilištem u Berlinu

ADana 12. ožujka 2023. u dugo dogovarani posjet Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža stigao je prof. dr. Christian Voβ, predstojnik Odjela za južnoslavensku filologiju i znanost o kulturi Instituta za slavistiku i hungarologiju Fakulteta za filologiju i znanost o književnosti Humboldtova sveučilišta u Berlinu. U duljim razgovorima s više radnika Leksikografskoga zavoda te u obilasku pojedinih odjela i službi profesoru Voβu predstavljeni su povijest i djelatnost Zavoda i hrvatske enciklopedike uopće, a mnogo se moglo saznati i o trenutačnom položaju slavistike i humanistike u Njemačkoj, posebice stoga što je profesor u više mandata na spomenutom fakultetu obnašao i dužnost prodekana.

U skladu s dobrim običajima, tijekom posjeta razmijenjene su knjige u izdanju obiju ustanova, a središnji je događaj bilo potpisivanje sporazuma o suradnji između Zavoda i Odjela na istraživanju povijesti Leksikografskoga zavoda od 1950. do 1991., uključujući suorganizaciju znanstvenih skupova i studijskih boravaka te daljnje potprojekte.

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više