CroFacta održala prvu radionicu za novinare i medijske djelatnike

NaslovnaU ponedjeljak 26. veljače u organizaciji Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža (LZMK) u sklopu projekta za provjeru medijskih činjenica CroFacta, u kojem uza Zavod djeluju i Hrvatski institut za povijest (HIP) te Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskoga rata (HMDCDR), održana je prva od triju planiranih cjelodnevnih radionica za novinare i medijske djelatnike.

Cilj tih radionica jest upoznati novinare i druge medijske djelatnike s pouzdanim izvorima informacija o prijepornim temama hrvatske povijesti 19. i 20. st. te sa stručnjacima koji se tim temama bave, ali i navesti stručnjake da u javnom interesu izrazitije reagiraju na medijske dezinformacije, uključujući spremnije odazivanje na novinarske upite – uvodno je istaknula voditeljica projekta Ankica Šunjić Matković (LZMK).

Publikacija Hrvatska enciklopedija: izabrani članci

HE izabrani clanciU povodu desete obljetnice mrežnog izdanja Hrvatske enciklopedije i njezina nedavna redizajna, Leksikografski zavod Miroslav Krleža objavio je publikaciju Hrvatska enciklopedija: izabrani članci, kao izbor reprezentativnih novih, nanovo napisanih ili temeljito prerađenih i dopunjenih članaka Hrvatske enciklopedije, univerzalne (opće) enciklopedije Leksikografskoga zavoda. U izboru od 149 članaka različitih veličina i iz različitih područja, neki se odnose na recentne događaje, pojmove i osobe, a neki nisu uvjetovani sadašnjim trenutkom, već su odabrani kao primjeri kontinuiranih stručnih revizija i dopuna.


Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više