Povratak Miroslava Krleže: Zbornik radova

Zbornik Povratak Miroslava Krleže okuplja radove temeljene na izlaganjima sudionika znanstvenog simpozija "Krleža danas", koji je održan u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, u Zagrebu 2–3. studenoga 2012. u suorganizaciji s Kulturnim centrom Beograda i Hrvatskim semiotičkim društvom. Skup je želio pokazati, a ovaj ga zbornik u tom smislu slijedi, na koje se načine položaj i značenje Krležina djela mijenjaju u svjetlu modernih teorijskih uvida i pojmova o statusu i prirodi književnoga djela i pisanja.

Sudionike je pozdravio glavni ravnatelj Zavoda Antun Vujić, nakon čega su simpozij službeno otvorili u ime domaćina ravnatelj Zavoda Bruno Kragić te uvodnim izlaganjem Tomislav Brlek, stručni organizator simpozija. Izlaganja su potom održali György Spiró, Branko Aleksić, Lada Čale Feldman, Stjepan Ćosića, Predrag Brebanovića i Vlaho Bogišić (2. studenoga) te Alfred Gall, Morana Čale, Branko Romčević, Mario Grizelj, Slaven Jurić, István Lukács i Dean Duda (3. studenoga).

 

Godina izdanja: 2016.

Naručite 

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više