Ekonomski leksikon

Ekonomski leksikon je opći leksikon s cjelovitim pregledom problematike suvremene ekonomske znanosti, njezinih temeljnih disciplina, načela, osoba, kategorija i teorija.

To je vodič u svijet suvremenoga tržišnoga gospodarstva te omogućuje razumijevanje mnoštva poslovnih izraza, institucija i mehanizama. Namijenjen je širokom krugu korisnika: poslovnim ljudima i stručnjacima, studentima i nastavnicima, ali i svim zainteresiranim građanima. U jednosveščanome Ekonomskom leksikonu objašnjeni su pojmovi iz područja bankarstva, osiguranja i financija, međunarodne trgovine, marketinga, poslovnoga upravljanja i organizacije, računovodstva, revizije, gospodarskoga i trgovačkog prava, ekonomske teorije, ekonomske povijesti, ekonomske geografije, demografije, statistike, matematike, informatike i dr.
Ekonomski leksikon prvi je sustavan i cjelovit uvod u suvremenu ekonomsku znanost i probleme tržišnoga gospodarstva na hrvatskome jeziku.

 

Predgovor tiskanom izdanju

Sunakladnik: Masmedia, Zagreb

Glavni urednik: Zvonimir Baletić

Godina izdanja: 1995.

 

Sljedeće izdanje:

Ekonomski leksikon II. izdanje (2011)

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više