Filozofski leksikon

Filozofski leksikon djelo je koje sustavno obrađuje filozofiju i srodne joj znanosti. U više od 3500 članaka Leksikon daje sveobuhvatan pregled pojmova, filozofskih smjerova i orijentacija temeljnih filozofskih disciplina, metafizike, ontologije, teorije spoznaje, etike, estetike, filozofije jezika, filozofije znanosti, filozofije uma i dr., kao i života i rada istaknutih i manje poznatih filozofa.

U Leksikonu su zastupljene i humanističke, društvene i prirodne znanosti u onim segmentima u kojima se preklapaju s filozofijom, a donose se i prikazi istočnjačkih filozofija kao i nacionalnih filozofija zapadnjačke i istočnjačke tradicije. U izradi Leksikona sudjelovalo je oko 150 suradnika, od kojih nekoliko iz inozemstva. Leksikon je namijenjen ne samo filozofima nego i širemu čitateljstvu, od studenata i nastavnika do stručnjaka u područjima humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti.

 

Predgovor tiskanom izdanju

Glavni urednik: Stipe Kutleša

Godina izdanja: 2012.

 

Izbor natuknica:

Bošković, Ruđer Josip
emotivizam
filozofija filma
Ġazālī, al-
krucijalni (presudni) eksperiment
Marković, Franjo
Pataňjali
Peirce, Charles Sanders
sreća
svojstva

Naručite 

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više