Prijava nepravilnosti

U skladu sa Zakonom o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (NN 17/19), utvrđuje se učinkovita zaštita prijavitelja nepravilnosti koja uključuje i osiguravanje dostupnih i pouzdanih načina prijavljivanja nepravilnosti.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža uspostavio je sustav unutarnjega prijavljivanja nepravilnosti i u skladu s tim imenovao povjerljivu osobu za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti, koja je dužna zaštititi prijavitelja nepravilnosti od štetne radnje i poduzeti mjere nužne za zaustavljanje štetnih radnji i otklanjanje njihovih posljedica, čuvati podatke zaprimljene u prijavi od neovlaštenoga otkrivanja, osim ako to nije suprotno zakonu, te poduzeti mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.

Načini podnošenja prijave nepravilnosti u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža određeni su u Pravilniku o postupku unutarnjega prijavljivanja nepravilnosti i imenovanja povjerljive osobe i njezina zamjenika u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, a prijava nepravilnosti može se dati na Obrascu koji je sastavni dio toga pravilnika.

Kontakt podatci povjerljive osobe
telefon: +385 1 4800 474

Kontakt podatci zamjenika povjerljive osobe
telefon: +385 1 4800 334

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više