Novi mrežni sadržaji Leksikografskoga zavoda

Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavlja dva nova mrežna izdanja na Portalu znanja, Pomorski leksikon i Filmsku enciklopediju, čime nastavlja razvijati javno dostupne digitalne zbirke enciklopedijskih i leksikografskih sadržaja. Leksikografski zavod predstavlja i digitaliziranu Hrvatsku enciklopediju Mate Ujevića (1941–1945), koja je objavljena u sklopu programa Digitalna zbirka Mate Ujevića.

Blagdansko sniženje enciklopedijskih i leksikonskih izdanja

Leksikografski zavod pripremio je prigodno blagdansko sniženje enciklopedijskih i leksikonskih izdanja.

Iskoristite prigodno sniženje i upotpunite svoju kućnu biblioteku vrijednim zavodskim izdanjima: Hrvatskom tehničkom enciklopedijom, Hrvatskim povijesnim atlasom, Enciklopedijom Hrvatskoga zagorja, Hrvatskim egzonimima, Filozofskim leksikonom, Pravnim leksikonom, Hrvatskim biografskim leksikonom, Osmojezičnim enciklopedijskim rječnikom, Likovnim leksikonom, Leksikonom Antuna Gustava Matoša i mnogima drugima.

Uspomeni Darka Stuparića (1943 – 2019)

Leksikografski zavod danas će se oprostiti od Darka Stuparića, istaknutog novinara i publicista te dragog kolege leksikografa. Nakon bogate novinarske karijere Darko je od 1997. do 2007. radio u Zavodu kao glavni tajnik i urednik za novinarstvo u Hrvatskoj enciklopediji. Darkova dobrodušnost i druželjubivost ostat će nam svima u trajnome sjećanju.

LZMK na Interliberu 2019.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža i ove je godine svojim vjernim čitateljima i svim zaljubljenicima u pisanu riječ omogućio kupnju tiskanih izdanja po povoljnijim cijenama. Enciklopedije, atlasi, rječnici, leksikoni i bibliografije Leksikografskoga zavoda tradicionalno su pouzdani i na prepoznatljiv način tumače činjenice iz hrvatskoga naslijeđa i društvene zbilje.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža na Interliberu 2019.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža na ovogodišnjem će 42. međunarodnome sajmu knjiga Interliberu svoja izdanja predstaviti u 5. paviljonu Zagrebačkoga velesajma, na štandu 2a.

Uz novo izdanje koje će prvi put biti izloženo na Sajmu – prvi svezak Hrvatske tehničke enciklopedije – Leksikografski zavod izlaže i ostala tiskana izdanja, od kojih kao novija vrijedi istaknuti Hrvatski povijesni atlas, Hrvatske egzonime I i Hrvatske egzonime II.


Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više