Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavlja dva nova mrežna izdanja na Portalu znanja, Pomorski leksikon i Filmsku enciklopediju, čime nastavlja razvijati javno dostupne digitalne zbirke enciklopedijskih i leksikografskih sadržaja. Leksikografski zavod predstavlja i digitaliziranu Hrvatsku enciklopediju Mate Ujevića (1941–1945), koja je objavljena u sklopu programa Digitalna zbirka Mate Ujevića.

Leksikografski zavod danas će se oprostiti od Darka Stuparića, istaknutog novinara i publicista te dragog kolege leksikografa. Nakon bogate novinarske karijere Darko je od 1997. do 2007. radio u Zavodu kao glavni tajnik i urednik za novinarstvo u Hrvatskoj enciklopediji. Darkova dobrodušnost i druželjubivost ostat će nam svima u trajnome sjećanju.

Leksikografski zavod Miroslav Krleža i ove je godine svojim vjernim čitateljima i svim zaljubljenicima u pisanu riječ omogućio kupnju tiskanih izdanja po povoljnijim cijenama. Enciklopedije, atlasi, rječnici, leksikoni i bibliografije Leksikografskoga zavoda tradicionalno su pouzdani i na prepoznatljiv način tumače činjenice iz hrvatskoga naslijeđa i društvene zbilje.