Hrvatska biobibliografska baština (2008–13)

Šifra: 075-0000000-3373

Područje: Humanističke znanosti

Razdoblje djelovanja: 2008–2013.

Voditelj projekta: dr. sc. Trpimir Macan

Suradnici - istraživači:
Nataša Bašić-Kosić, Vlaho Bogišić, Ivana Crljenko, Pejo Ćošković, Višnja Flego, Filip Hameršak, Meri Kunčić, Nikša Lučić, Ivan Majnarić, Iva Mandušić, Darja Radović Mahečić, Krešimir Regan, Jasna Šikić, Nevenka Videk, Paulina Radonić Vranjković

Sažetak:
Projekt Hrvatska biobibliografska baština bilo je sustavno i multidisciplinarno znanstveno istraživanje koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financiralo i tijekom 2001–2002. te 2002–2006.

Istraživanje se uvelike temeljilo na obradbi neobjavljene građe iz domaćih i stranih arhiva i knjižnica. Znatan broj osoba ovim je projektom obrađen prvi put. Prikupljala se građa koja se koristila za objavljivanje jednog od temeljnih izdanja Leksikografskoga zavoda – {ln:Hrvatski biografski leksikon 'Hrvatskoga biografskog leksikona}, no usporedno se objavljivao i zbornik {ln:Biobibliographica 'Biobibliographica} te članci u znanstvenoj periodici, a nastavljalo se i s izradbom elektroničke baze Hrvatskoga osobnika.

 

Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više