COVID-19

Čovječanstvo će godine 2019. i 2020. nesumnjivo pamtiti. Zaboravili smo koliko su ljudskih života odnijele bolesti tijekom povijesti i kako epidemija lako može poremetiti krhku ravnotežu ljudskih zajednica na globalnoj razini.

Danas nam je svima jasno da svijet prolazi kroz velike promjene. Zašto? Što je prijetnja? Kako je moguće da se pojavi nova vrsta bolesti? Odakle je uzročnik došao? Na koji se način bolest širi? Možemo li predvidjeti stvarne opasnosti? Može li se i kako uzročnik bolesti prenijeti sa životinje na čovjeka? Kolika je stopa zaraze i što nam kliničke studije u ovome trenutku govore o mogućnosti zaustavljanja širenja bolesti? Odgovore na mnoga pitanja koja vas zanimaju potražite u mrežnom izdanju opće enciklopedije Leksikografskoga zavoda – Hrvatskoj enciklopediji.

U njoj ćete pronaći najnovije znanstvene spoznaje o bolesti COVID-19, akutnoj virusnoj bolesti uzrokovanoj koronavirusom SARS-CoV-2. Što znači akronim SARS? Kada je prvi put izoliran koronavirus? Koje su epidemije imale najznačajniju ulogu u povijesti čovječanstva?

... ima odgovore, vi se samo trebate domisliti svog pitanja...

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više