Enciklopedije i leksikoni u digitalnom dobu – Noć knjige 2020.

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava 23. travnja u Hrvatskoj se deveti put održava manifestacija Noć knjige. Zbog epidemiološke situacije aktivnosti su ovaj put ograničene na sferu virtualnoga, a ovogodišnja je tema „Knjige koje su mijenjale svijet“. Leksikografski zavod pridružuje se virtualnom slavlju knjige, čitanja i znanja. U naporima da vrijednu enciklopedijsku baštinu prenesemo budućim naraštajima, predstavljamo vam enciklopedije i leksikone u digitalnom dobu.

U povodu Noći knjige pripremili smo vam kratak videovodič kroz naša digitalna izdanja i načine njihova pretraživanja. Leksikografski zavod predstavlja i novu mrežnu platformu – e-Leks – u sklopu koje će se objavljivati tekstovi o aktualnim događajima, znamenitim osobama i ostalim zanimljivostima, upućujući korisnike na izvore u digitalnim izdanjima.

Javno dostupna digitalna zbirka leksikografskih sadržaja trenutačno obuhvaća više od 250 000 enciklopedijskih i leksikonskih članaka. Digitalna izdanja Leksikografskoga zavoda možete „listati“ kad god želite, gdje god želite i koliko god želite!

Programske aktivnosti Leksikografskoga zavoda u Noći knjige 2020. – pod naslovom Enciklopedije i leksikoni u digitalnom dobu – pratite na Facebook stranici Zavoda.

e-Leks: Klik do znanja

Digitalna i digitalizirana izdanja

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više