Predsjednik Milanović odlikovao dr. sc. Antuna Vujića

NaslovnaDana 8. studenoga 2023. predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom dr. sc. Antuna Vujića, glavnoga ravnatelja Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža u miru, za izniman doprinos u kulturi te dugogodišnji neumoran rad u području kulture, leksikografije i politike u cijelosti posvećen izgradnji otvorenoga društva. Među uzvanicima svečanosti je pribivao i glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda dr. sc. Bruno Kragić.

Predsjednik Milanović tom je prigodom istaknuo: „Danas mi je osobita čast, sreća i zadovoljstvo da vas mogu odlikovati visokim odlikovanjem hrvatske države za sve ono što ste u svom dugom i plodnom životnom, društvenom, stvaralačkom, znanstvenom, političkom vijeku dali za Hrvatsku, za razvoj hrvatske demokracije i kulture, kroz djelovanje kroz kulturne i društvene institucije države“, a dr. Vujić je, zahvalivši na dodijeljenom odlikovanju, kazao: „Odlazi naša generacija, mi smo svjedoci i doba Hrvatskog proljeća i doba odmazde nad svim tim, zatim borbe za samostalnu Hrvatsku, a poslije toga i izgradnje hrvatskoga društva… Vaše odlikovanje meni je došlo kao jedno golemo priznanje.“

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek, Marko Beljan

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više