Novi sadržaji na platformi znanja e-Leks

Osmišljen kao putokaz, uvod i okvir korisnicima digitalnih enciklopedija i leksikona, e-Leks redovito se osvježava novim sadržajima i člancima. Uza zanimljive tekstove o pojavama i događajima koji su obilježili posljednje tjedne i dane – COVID-19, Potresi i seizmologija, Cjepiva i serumi te Epidemije – ovaj tjedan možete pročitati i članke o izborima, piscu i matematičaru Lewisu Carrollu i izumitelju Nikoli Tesli.

Predstavljamo rubrike Geografija, Jezik i književnost, Povijest i društvo, Priroda i tehnika, Umjetnost i Ostalo. Svaka od njih krije zanimljive tekstove o osobama, događajima i pojavama, pojmovima i učenjima, prostorima i krajevima. Tako primjerice u rubrici Umjetnost možete pročitati članke o hrvatskom rock-sastavu Time, dvojici junaka komičnoga stripa Tintinu i Spirouu te fotografkinji Cindy Sherman, u rubrici Povijest i društvo članke o punku i američkoj aktivistkinji za građanska prava Rosi Parks, u rubrici Ostalo tekst o medicinskom tekstilu i fenomenu lažnih vijesti, a unutar rubrike Geografija članke o kineskome gradu Wuhanu i Kurilima. U rubrici Priroda i tehnika možete pročitati članke o Mohorovičićevu diskontinuitetu, kvascu i svemirskim letjelicama.

Svaka tema aktivno pridonosi širenju znanja o kontekstu aktualnih zbivanja i promjena s kojima se suočavamo iz dana u dan. Znanje nikad nije bilo dragocjenije. Činjenica nikad nije bila korisnija. Enciklopedija nikad nije bila potrebnija.

Pin It

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Doznaj više